Over B&B de Bernardhoeve

B&B de Bernardhoeve is gevestigd in een historische boerderij, rustig gelegen net buiten Oisterwijk op nog geen kilometer van het centrum van Oisterwijk en de Lind waar je tal van restaurantjes, winkeltjes en terrasjes vindt. De B&B wordt met veel plezier gerund door Jos Scheffers. Er zijn volop mogelijkheden voor fietsers en wandelaars door de ligging aan diverse fiets- en wandelroutes en knooppunten. Daarnaast is Oisterwijk omringd door mooie natuurgebieden, gezellige dorpjes en diverse recreatieparken.

Anno 1890

De boerderij dateert uit 1890 en was van de familie v.d. Bijgaart. In 1932 heeft opa Scheffers de boerderij gekocht, toen de vader van Jos trouwde in 1936 heeft hij de boerderij overgenomen. De vader van Jos heeft de boederij met gemengd vee altijd gerund tot dat zoon Jos het overnam. Na de overname is Jos eerst met een kampeerboerderij begonnen en dat is later de huidige Bed & Breakfast geworden. Ook vindt Jos het belangrijk dat mensen die minder valide zijn of in een rolstoel zitten ook kunnen genieten van een welverdiende vakantie, daarom heeft Jos een speciale ruimte voor minder en invalde gasten ingericht, meer over het minder valide gastenverblijf.

Ligging

De Bernardhoeve ligt in het Groene Woud en de naam zegt het al dat is omgeven door natuur. De Oisterwijkse bossen en vennen liggen dan ook op circa 2 km van de Bernardhoeve. En natuurgebied de Kampina op circa 3 km van de Bed & Breakfast. Op slechts 7 km bevind zich het stuifzandgebied de Loonse en Drunense duinen.

Een daguitstapje is ook goed mogelijk in de directe omgeving, zo liggen de Efteling en de Beekse Bergen binnen 20 minuten rijden met de auto.

Ook voor een culturele trip zijn er tal van mogelijkheden, vlakbij ligt 's-Hertogenbosch met de Sint Jan, of het klooster van het bekende La Trappe bier de Koningshoeve en in Oisterwijk zelf vind je oa de Leerfabriek.

Meer over de omgeving